TOPlist Grilovací, pečící kameny | Kamenictví Widenka

Grilovací, pečící kameny

Nabízíme různé velikosti grilovacích a pečících kamenů. S obvodovou drážkou na tuk i bez. Stačí si vybrat a nebo napsat požadovaný rozměr a my Vám pošleme cenu.

např. grilovací deska  30 x 40 x 3 cm  za 600 Kč

                                       40 x 50 x 3 cm   za 1000 Kč

další rozměr Vám naceníme na dotaz-stačí překliknout na kontakt -napsat rozměr a my Vám pošleme cenu.

a kdyby někdo chtěl máme dovoz po Ostravě a Opavě za 80kč 

Čím topit pod pečícími kameny !!!

Pod pečícími kameny se topí dřevem a je nutné je zahřívat postupně, nejlépe z jedné strany. Dřevo nevydává v krátké  době vysoký žár. Pečící  kameny nepraskají. Po ukončení grilování  necháme grilovací kámen samovolně vychladnout. Nezchlazujeme ho prudce například politím studenou vodou. Opět by mohlo dojít k prasknutí pečícího kamene.

Pod pečícím kamenem netopíme uhlím.

Pod kameny se netopí uhlím, kámen se rychle nerovnoměrně zahřívá a dochází k jeho častému praskání.  Prasknutí grilovacího kamene v případě, že se pod ním topilo uhlím není  důvod k uznání  reklamace!

Grilování 

Takže i já jako kameník jsem se rozhodl dne 1.7.2016,že vyzkouším tolik vychvalované grilování na kameni. Takže jsem vykopal na zahradě malou díru na dřevo-na kraj díry jsem položil dva zbytky překladů (můžete použit cokoliv-cihlu, kámen atd) na to jsem položil grilovací desku a zapálil. Viz obrázek číslo jedna. Oheň hořel a já jsem rukou postupně zkoušel jak se deska nahřívá-po cca 7až 9minut nahřívaní se mi deska zdála dost nahřáta (příště ji nechám nahřát určitě déle cca 20minut) maso jsem hodil na desku a čekal, že bude syčet (moc nesyčelo-deska nebyla dostatečné nahřátá) viz obrázek dva. Maso se po chvíli začalo péct a já jsem už jen obrácel. Obrázek tři. Maso jsem postupně odkrajoval a ochutnával a liboval si (že jsem zapomněl fotit-příští grilování vyfotím jak vypadá upečené a jak vypadá deska po grilování- ta ve skutečnosti vypadala děsně-už jsem si myslel, že ji můžu vyhodit,ale to co bylo mě překvapilo) V noci totiž pršelo a desku déšt umyl tak ze 75% se zbytkem jsem si bez problémů poradil jen s hadříkem a vodou obrázek čtyři (pro jistotu jsem měl připravenou škrabku co používají malíři- nebo můžete použít i špachtli atd) Závěr-maso bylo suché-to mělo za následek hození masa na nerozpálenou desku a šťáva vytekla do... pryč. Ale já jsem byl spokojený :-) příště vyfotím desku, jak vypadala po grilování. Na obrázku je vepřové maso-po něm se dělalo ještě kuřecí.

6.7.2016 další grilovačka na stejné desce. Tentokrát jsem desku nechal déle rozehřát a bez problému (maso bylo výborné) dávám další obrázek jak deska vypadá po grilování obrázek 6  a na obrázku 7 je deska uz vyčištěna (druhý den, škrabkou, vodou a pískem na nádobí)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nastavení fotogalerie